Πανηγύρισε η Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Πανηγύρισε η Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στις Ιερές Ακολουθίες, την παραμονή στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και ανήμερα στην Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού που ευρίσκεται στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πατρών.
Το Παρεκκλήσιον του Τιμίου Σταυρού, το οποίο ανηγέρθη το 1982 προς τιμήν της ευρέσεως του αχειροποίητου Βυζαντινού Σταυρού, όπου βρίσκεται θεϊκώς χαραγμένος σε τεμάχιον ξύλου από πεύκο, ενεκαινιάσθη από τον Μητροπολίτη πρ. Πατρών κυρό Νικόδημο το 1986.
Ο Θεοφιλέστατος στις ομιλίες του αναφέρθηκε στο γεγονός της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού του Σωτήρος Χριστού υπό της Αγίας Ελένης καθώς και στον τρόπο με τον οποίο καθιερώθηκε η εορτή. Προέτρεψε τους πιστούς να φέρουν πάντοτε επί της καρδίας και του στήθους των τον Τίμιο Σταυρό, ως μαρτυρία και όπλον κατά του διαβόλου. “…Ο Τίμιος Σταυρός που είναι το σύμβολο της αγάπης, της θυσίας, της προσφοράς και της διακονίας να μας υπενθυμίζει πάντοτε τη σταύρωση των παθών μας και του κακού εαυτού μας. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τον Σταυρό τον διαδέχεται πάντοτε η Ανάσταση. Εύχομαι τη χαρά που έζησε η Αγία Ελένη μέσα στην καρδιά της με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού να την βιώνετε και εσείς σε ολόκληρη τη ζωή σας…” κατέληξε ο Θεοφιλέστατος.
Η Καθηγουμένη Ιερεία Μοναχή και οι Αδελφές της Ιεράς Μονής μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών προσέφεραν στο εκκλησίασμα μοναστηριακό κέρασμα.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment