Τριήμερο πένθος στην Ιεράπετρα για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το άγγελμα της κοίμησης του μακαριστού Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, για να βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία, που δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι «έφυγε» τόσο ξαφνικά ο πνευματικός της πατέρας, ο οποίος είχε παρουσιάσει ένα αξιοζήλευτο φιλανθρωπικό έργο στα 22 χρόνια της ποιμαντορίας του.

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνήλθε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, όπου αναφέρθηκε ότι «ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Ευγένιος κατά τη διάρκεια της ποιμαντορίας του ανέπτυξε σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και στάθηκε αρωγός στον αγώνα των Γεραπετριτών κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της πόλης μας, από το 2011 μέχρι σήμερα. Προσέφερε σημαντική βοήθεια στον Ερυθρό Σταυρό και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, καθώς και σε άλλους κοινωνικούς φορείς. Ως πνευματικός πατέρας θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές όλων εκείνων που πορεύτηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και ομόφωνα αποφάσισε:

1. Να κηρύξει το Δήμο Ιεράπετρας σε τριήμερο πένθος.

2. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στο σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη.

3. Να μετατεθούν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου στην επόμενη εβδομάδα».

neakriti.gr

Διαβάστε ακόμα