Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Άρτης Καλλινίκου στη Μητρόπολή του (ΦΩΤΟ)
Άρχων (17680 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Άρτης Καλλινίκου στη Μητρόπολή του (ΦΩΤΟ)

Άρτα: Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου στη Μητρόπολή του και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών πρ. Άρτης κ. Ιγνατίου,Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος.

Παραβρέθηκαν, ακόμα, τοπικοί άρχοντες κι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε στην ομιλία του όλους του Αρχιερείς για την τίμη που του έκαναν να συλλειτουργήσουν μαζί του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόσωπο του προκατόχου του, κ. Ιγνατίου, αναφέροντας ότι από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στέκεται δίπλα του.

Στην συνέχεια, ευχαρίστησε το λάο της Άρτας για τη θερμή υποδοχή και τον προέτρεψε να παραμείνει κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία. Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι ταξίδεψαν από το Άργος, τη γενέτειρά του, για να τον τιμήσουν σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή, ζητώντας να συνδράμουν στο έργο και τη διακονία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Καλλίνικος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ναού, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε ευχές στο πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

ARXON.GR

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment