Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Καλούμαστε να κάνουμε την αγάπη πράξη» (ΦΩΤΟ)
Άρχων (17680 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Καλούμαστε να κάνουμε την αγάπη πράξη» (ΦΩΤΟ)

Της Ιεράς Πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνος, στον εορτάζοντα Ναό της Νέας Ιωνίαςπροεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευλαβούς λαού (11-12/12).

Στο κήρυγμά του στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μίλησε για την συμβολή του Αγίου στην 1ηΟικουμενική Σύνοδο, όπου κατοχυρώθηκε δογματικώς η Θεότητα του Χριστού και η Τριαδικότητα της Θεότητος, απέναντι στην μεγάλη αίρεση του Αρείου. Σημείωσε ότι «η πίστη στην Αγία Τριάδα δεν είναι λόγια, αλλά πίστη στον τρόπο της Τριάδος, δηλ. στην κοινωνία της αγάπης. Πιστεύω στην Τριάδα σημαίνει πιστεύω στη αγάπη και στην προσφορά, που γίνεται τρόπος και πράξη στο πρόσωπο του αδελφού. Πάνω σ’ αυτή την αγάπη συγκροτήθηκε η Εκκλησία μας, αυτή είναι το χαρακτηριστικό των μαθητών Του, είναι η αποστολή της Εκκλησίας, αυτή θα είναι το κριτήριο στην μέλλουσα κρίση… Αυτή την αγάπη καλούμαστε να κάνουμε πράξη. Στην κρίσιμη εποχή μας μετρά η στάση μας απέναντι στον άλλο, στον πένητα, στον ξένο, στον πονεμένο. Στο πρόσωπό του θα βρούμε τον Χριστό».

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο λαός μας ανταποκρίνεται στο αίτημα της αγάπης στην κρίσιμη εποχή μας, με πρωτοστατούσα την Εκκλησία μας, που δραστηριοποιείται σε όλους τους χώρους ανάγκης. Αναφέρθηκε στον ιερό θεσμό του Εράνου Αγάπης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενόψει των Χριστουγέννων και κάλεσε τον λαό να συνεισφέρει από το υστέρημά του, για να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα στους συνανθρώπους μας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία νέου Αναγνώστου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, Ιεροκήρυκας.

 

I. M. Δημητριάδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment