Επίσκεψη 100 και πλέον μαθητών Λυκείου στον Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Επίσκεψη 100 και πλέον μαθητών Λυκείου στον Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Εκατό (100) μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου, και οι συνοδοί τους Καθηγητές κ. Τόγια Κων/να, Θεολόγο, κ. Σακελλαρίου Μαρία, Φιλόλογο Αγγλικής γλώσσας, κ. Καλογεράκη Ιωάννα, Φιλόλογο, κ. Τυρλή Αγγελική, Φιλόλογο και κ. Χαρίτο Νικόλαο, Φιλόλογο, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στους χώρους του Επισκοπείου, προκειμένου να υποβάλλουν τα σέβη τους, να λάβουν την ευλογία του αλλά και να συζητήσουν μαζί του θέματα που αφορούν στην ζωή και την πίστη τους.

Σε πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας δέχθηκε τα παιδιά τα νουθέτησε ως προς την συμπεριφορά τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, την συνεισφορά τους στην διατήρηση των ηθών, των θεσμών και των παραδόσεων, την κριτική στάση, που θα πρέπει να τηρούν, στην τρέχουσα επικαιρότητα και στην εσχάτως αναδειχθείσα κρίση αξιών. Επιπλέων τους μίλησε για το μάθημα των θρησκευτικών και πως αυτό είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για το μέλλον και την ζωή τους, μιας και αυτό διδάσκει την ζωή της Εκκλησίας μας, η οποία προσδιορίζει το μοναδικό νόημα και προορισμό στην ζωή, τού κάθε ανθρώπου ιδιαίτερα όμως κάθε Χριστιανού. Ακολούθως, ο Μητροπολίτης μας εξήγησε με απλότητα στους μαθητές την ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Κορίνθου από την ίδρυσή της από τον Απόστολο των Εθνών Παύλο έως και τις μέρες μας, και τους ανέλυσε τους στόχους, τού Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού έργου που αποτελείται από αυτήν σήμερα.

Τέλος, αφού τους έδωσε από μια μικρή ευλογία, ως ενθύμιο της επισκέψεως τους, και ένα μικρό κέρασμα, τους διηγήθηκε την ιστορία της «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟΥ» Αίθουσας, της πρώην Ιερατικής Σχολής και του Επισκοπείου, ενός οικοδομικού συγκροτήματος το οποίο αποτελεί κόσμημα και σημείο αναφοράς για την πόλη της Κορίνθου καθιστώντας τους, κατ’ αυτόν τον τρόπο γνώστες, κοινωνούς και συμμέτοχους ενός σημαντικού μέρους της Κορινθιακής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και της ζωής της πόλεως.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment