Η εορτή της Μεγαλόμαρτυρος Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο (ΦΩΤΟ)
4 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Η εορτή της Μεγαλόμαρτυρος Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε Μεγαλοπρέπεια, Ιερή κατάνυξη, αλλά και την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου, στην πόλη του Πύργου και συγκεκριμένα στην ενορία της Αγίας Κυριακής, όπου και ανήκει το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιό της, η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, η οποία έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος  Μαξιμιανού (286-305) μ.χ., απαρνούμενη την ζωή ως μία νέα κοπέλα, γεμάτη ομορφιά και χάρη περιφρονώντας τα πλούτη και φθάνοντας ως το μαρτύριο για την αγάπη του Ιησού Χριστού!
 
Την παραμονή της εορτής κατά τον Μέγα Αναστάσιμο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, πλαισιούμενος από χορεία Ιερέων της Πόλεως του Πύργου. Ενώ κατά την κυρία ημέρα της εορτής την Πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, βοηθούμενος από τους Αιδεσιμοτάτους π. Χαράλαμπο Αθανασόπουλο και π. Βασίλειο Λαγκαδινό.
 
Αξιοσημείωτη δε ήταν για μία ακόμη χρονιά η παρουσία του εορτάζοντος Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ηλείας “ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ” οι οποίοι υπό την διεύθυνση του νέου Προέδρου του ως άνω Συλλόγου κ. Νικολάου Παπαδημητρίου, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου, απέδωσαν θαυμάσια τα «Τραγούδια του Θεού», τα Ιερά ψάλματα και τους εόρτιους ύμνους, με όλη την δύναμη της ψυχής τους, ως καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες, αλλά και ως γνήσιοι θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην πνευματική ανάταση του πολυπληθούς Εκκλησιάσματος, που προσήλθε αθρόα για να συνεορτάσει και να τιμήσει την Ιερή μνήμη της αθληφόρου Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας προσκυνώντας την Ιερά Εικόνα της, θέλοντας παράλληλα δε να λάβει την χάρη της, από το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Παρεκκλήσιο αυτής, ως πολύτιμος θησαυρός.
 
Οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, κορυφώθηκαν το απόγευμα της εορτής, με την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως και Θείου Κηρύγματος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο.
I. M. Hλείας
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment