Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Άρτα για τον Αγ. Μάξιμο το Γραικό (ΦΩΤΟ)
Άρχων (17679 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Άρτα για τον Αγ. Μάξιμο το Γραικό (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος, Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος και Άρτης κ.κ. Καλλίνικος.

Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε με τον χαρισματικό του λόγο, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, ο οποίος ετόνισε, ότι η αγιότητα είναι κατορθωτή από κάθε αγωνιζόμενο χριστιανό. Ο Άγιος Μάξιμος γεννήθηκε στην Άρτα. Είναι ένα πρόσωπο κοντινό σε εμάς. Η πιστότητά του τον ανέδειξε «τέλειον και εν μηδενί λειπόμενον». Επίσης, η Οσία Υπομονή, υπήρξε αυτοκράτειρα, σύζυγος, μάνα, αλλά και Μοναχή. Έτσι, ο αγώνας για κατόρθωση των αρετών, μας καθιστά αγίους, ανεξάρτητα από εποχές και καταστάσεις. Τέλος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κάλεσε τους πιστούς, να μιμηθούν τους Αγίους και να μεταδίδουν την αγωνιστικότητα και στους υπολοίπους, ιδίως στα νέα παιδιά, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης, κ.κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Άγιο Κορίνθου για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας της Οσίας Υπομονής, από το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, στην Άρτα, καθώς και για την παρουσία του στην πανήγυρη του Οσίου Μαξίμου και για την πνευματική του προσφορά προς τους πιστούς, με τον εκκλησιαστικό του λόγο, που αγγίζει τις καρδιές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι συμπανηγυρίζοντες Αρχιερείς επισκέφθηκαν το Μοναστήρι της Κάτω Παναγιάς.

Η Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής, θα παραμείνει στην Άρτα μέχρι και το πρωΐ της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2017. Αυτές τις ημέρες, θα τελούνται στον Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Ιερές Ακολουθίες, συνεχώς.

Ι. Μ. Άρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment