Υποδοχή Λειψάνου του Μ. Βασιλείου στην Ι. Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (18406 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Υποδοχή Λειψάνου του Μ. Βασιλείου στην Ι. Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέσθηκε  την Κυριακή 29 Ιανουαρίου το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών και οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Νωρίτερα σε κλίμα κατάνυξης ο Σεβασμιώτατος με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως υποδέχθηκε την τιμία χείρα του Αγίου Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Πλήθος πιστών, ανάμεσά τους εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων και των κατηχητικών των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως έσπευσαν να προσκυνήσουν το σεπτό λείψανο και να λάβουν την αγιαστική του χάρη.

Στο σύντομο λόγο του ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους «Τρεις μεγίστους φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος» και μίλησε τόσο για την  υπέρτατη προσφορά τους στην ορθόδοξη παιδεία και στα ελληνικά γράμματα, όσο και για την απαράμιλλη ποιμαντική και φιλανθρωπική τους δράση, οι οποίοι συνέδεσαν το χριστιανικό δόγμα με την αρχαία ελληνική σκέψη, προτρέποντας τους μαθητές να μιμηθούν το φωτεινό παράδειγμά τους.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εξεφώνησε ο έγκριτος θεολόγος και επί σειρά ετών εκπαιδευτικός κ. Στέλιος Αραβαντινός.

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment