Η εορτή της Αγίας Θωμαΐδος της εκ Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη λαμπρότητα και κοσμοσυρροή γιορτάστηκε και φέτος στη Μυτιλήνη, η μνήμη της Αγίας Θωμαΐδος της εκ Λέσβου, προστάτιδος της συζυγίας, στον μοναδικό ανά την Ορθοδοξία Ναό Της. Μάλιστα, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ φέτος οι πιστοί είχαν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν μέρος του Ιερού της Λειψάνου, το οποίο στο εξής θα παραμένει στο Ναό της Αγίας.

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου το απόγευμα, εψάλλει ο Μέγας Εσπερινός. Σ’ αυτόν έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί και το θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσ. Οικον. π. Ευστράτιος Κομνηνός. Τους ύμνους απέδωσε η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Μητροπόλεως Μυτιλήνης, υπό τη διεύθυνση του Αιδεσ. Οικον. π. Ευστρατίου Γιουσμά.

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας, λειτούργησε και κήρυξε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης. Ο Άγιος Πρωτοσύγκελος αναφέρθηκε στην πίστη και στην υπομονή της Οσίας, προσκαλώντας τους εκκλησιαζόμενους πιστούς να την μιμηθούν.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εσπερινή Εκδήλωση της Ορθόδοξης Κοινότητας. Περιλάμβανε Παράκληση στην Αγία Θωμαΐδα «υπέρ των κλυδωνιζομένων συζυγιών», Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου «Ορθόδοξη Κοινότητα: Η Οσία Θωμαΐς», σύντομη εισαγωγική αναφορά στο θέμα από τον Αιδεσ. Πρόεδρο της Κοινότητας π. Αθανάσιο Γιουσμά και, ομιλία της κ. Ζαχαροπούλου Μυρτώς, Παιδοψυχολόγου, με θέμα: «Γονιός, ένα απαιτητικό… επάγγελμα». Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή! Με την παρουσία της και την παρέμβασή της, μας τίμησε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πόπη Γόμου.

Η ομιλήτρια, κ. Ζαχαροπούλου, μεγαλωμένη στο νησί μας και με σπουδές και μετεκπαιδεύσεις στο Παρίσι, με έντονη διακονία αγάπης και προσφοράς σε Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα, σε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Παιδιών κ.α. κατάφερε με απλό, γλαφυρό και αληθινό τρόπο να συναρπάσει και να προβληματίσει το ακροατήριο. Μετά την εισήγηση επακολούθησε θαυμάσιος και εποικοδομητικός διάλογος…

Τις πιο πάνω ομιλίες μπορείτε να τις ακούσετε μέσα στις επόμενες ώρες, στην ιστοσελίδα της Κοινότητάς μας www.apostoli.org

Η όλη Εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση.

Ορθόδοξη Κοινότητα «Η Οσία Θωμαΐς» ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διαβάστε ακόμα