Αρχή της Σαρακοστής στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (12942 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχή της Σαρακοστής στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων της, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, με την συμμετοχή και του ευσεβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, χοροστάτησε στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό «της Συγγνώμης».
        
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, στόν οποίον έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, με αναφορά στον αγώνα της μετανοίας, τον οποίον όλοι καλούνται να ασκήσουν την περίοδο της Σαρακοστής.
Στο τέλος του Εσπερινού παρεκάλεσε όλους να τον συγχωρέσουν και αμέσως μετά αντηλλάγη μεταξύ Επισκόπου, Ιερού Κλήρου και ευσεβούς Λαού ο ασπασμός της συγγνώμης.
Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο και τον Γενικό Αρχιερατικό του Επίτροπο π. Φιλόθεο, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, όπου τους υπεδέχθησαν οι αδελφοί της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου, Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος, Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας και Μοναχός Λουκάς και ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, με την παρουσία και συμπροσευχή και ευλαβών προσκυνητών της Ι. Μονής.
I. M. Χαλκίδος
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment