Εκδήλωση για την Μητρόπολη Αίνου στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Εκδήλωση για την Μητρόπολη Αίνου στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, η αφιερωματική εκδήλωση στην αλησμόνητη πόλη της Αίνου, η όποια υπήρξε σημαντική Μητρόπολη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αλησμόνητο κέντρο του Θρακοπελαγίτικο Ελληνισμού.
Ο ομιλητής κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς έλαβε τον λόγο κατόπιν της εισαγωγικής ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου του Β’ και ανέπτυξε με το πλούσιο βιβλιογραφικό και σπάνιο ανέκδοτο αρχειακό ιστορικό του υλικό, όλες τις πτυχές του ιστορικού, εκκλησιαστικού, εκπαιδευτικού, οικονομικού και κοινωνικού βίου της Μητρόπολης Αίνου μέχρι το 1923. Μάλιστα κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σιδηράς τόνισε με έμφαση ότι: Η Θράκη αποτελεί ζωτικό χώρο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις ορφανεμένες από ποίμνιο Μητροπόλεις του, οι οποίες στην Θράκη, τον Πόντο και την Μικρά Ασία δεν αποτελούν νεκρούς τίτλους και απολιθώματα, αλλά είναι εμπερίστατες άχρι καιρού.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν: η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως και ο Σύλλογος «Ελληνομουσείον Αίνου» Στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου υπήρχε έκθεση με την ιστορία της πόλεως Μέτα την ομιλία παρατέθηκαν παραδοσιακά κεράσματα της Αίνου από τον Σύλλογο «Ελληνομουσείον Αίνου».
Φως Φαναρίου
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment