Ο Μητροπολίτης Καστορίας σε Ιερατική Σύναξη της Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (18465 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Καστορίας σε Ιερατική Σύναξη της Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

 Η Ιερά μας Μητρόπολη μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό ενδιαφέρον της για πνευματική ανύψωση των κληρικών μας και λόγω της ενάρξεως της πλέον πνευματικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποίησε Ιερατική Σύναξη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Ευλάβεια και φόβος Θεού». Ανεφέρθη διεξοδικά στο φόβο και την ευλάβεια προς το Θεό, που πρέπει να διακρίνει τον Ιερέα τόσο στην ιερατική και όσο και στην ποιμαντική του διακονία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε εγκαρδίως για την αποδοχή της προσκλήσεως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, «τον δικό μας άνθρωπο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αφού ο Μητροπολίτης Καστορίας κατάγεται από το Αγναντερό Καρδίτσης.

Παράλληλα, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Οικονόμου ενημέρωσε τους κληρικούς μας για τις εργασίες και τα πορίσματα της ΚΗ΄ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, η οποία έλαβε μέρος στο Αγρίνιο από τις 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2016.

Τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ανεφέρθη σε διοικητικά και πρακτικά θέματα.

 

 

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment