Η εορτή των Αγίων Θεοδώρων στην Ι. Μητρόπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (19265 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή των Αγίων Θεοδώρων στην Ι. Μητρόπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου εόρτασε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 η Εκκλησία μας. Στον περικαλλή Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Τρύπης, στον ολάνθιστο Ταϋγετο, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του ο σεπτός Μητροπολίτης Σπάρτης, με αφορμή το όνομα του Αγίου Θεοδώρου, αναφέρθηκε στα πολλά και πλούσια δώρα που έχει χαρίσει ο Πανάγαθος Θεός στον Άνθρωπο. Ιδιαίτερα στην Πατρίδα μας ο Θεός δώρισε μία πανέμορφη φύση, την Ορθόδοξη πίστη, καθώς και χιλιάδες μάρτυρες, γέροντες και ασκητές που κόσμησαν στο πέρασμα των αιώνων τον τόπο μας. Ολοκληρώνοντας τον ψυχωφέλιμο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου, μέσω του οποίου προστάτευσε τους Χριστιανούς, θέλοντας να τονίσει την παρουσία της Θείας Πρόνοιας, η οποία παντού και πάντα μας έχει υπό της Σκέπη Της αρκεί κι εμείς να ακολουθούμε μία χριστιανική ζωή χαρακτηριζόμενη από απλότητα, σεμνότητα και σύνεση.

Στη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment