Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (12961 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως,19 Μαρτίου 2017, Ιερούργησε ο  Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος υπό των Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανασίου Κοντογιάννη, των Εφημερίων του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννη Δρίτσα και π. Πέτρου Καγιούλη και των Διακόνων του.

Αντί κηρύγματος και με εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου μας ο Αιδεσ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης ανέγνωσε ιεροπρεπώς την Εγκύκλιο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναφέρεται στις Ιερατικές Κλήσεις καθώς και στην συμβολή του οικογενειακού περιβάλλοντος του υποψήφιου Κληρικού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην  Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Κληρικοί της πόλεως Κορίνθου.

Στον λόγο του προς το ευσεβές Εκκλησίασμα ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε την σημασία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε Χριστιανού, καθώς και τους λόγους για τους οποίους η Αγία μας Εκκλησία, ακριβώς στην μέση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προβάλλει τον Σταυρό του Σωτήρος Χριστού προκειμένου οι πιστοί να λάβουν δύναμη και να συνεχίσουν με ζήλο τον πνευματικό αγώνα τους, ώστε να εορτάσουν αξίως την Αγία Ανάσταση.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment