Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (18404 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

 

Την Δευτέρα, 27 Μαρτίου ε.έ., και στα πλαίσια των κατηχητικών Συνάξεων με τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού», ομίλησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαΐδης, αφού υποχρεώσεις ανώτερες της θελήσεως του δεν του επέτρεψαν να ομιλήσει σύμφωνα με το πρόγραμμά την 20η Φεβρουαρίου 2017, με θέμα: «Η τεχνική του ελέγχου κατά τον Ιερό Χρυσόστομο».

Ο κ. Καθηγητής, ανέπτυξε με απλότητα και σαφήνεια τις αρετές, τις ιδιότητες και την προσωπικότητα του παιδαγωγού, κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, σε όλες τις εκφάνσεις και τα επίπεδα της κοινωνίας, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τον μεγάλο Οικουμενικό Διδάσκαλό, ο παιδαγωγός πρέπει να «καθοδηγεί» τους ανθρώπους με εκκλησιαστικό ήθος, καθιστώντας τον, κατά αυτόν τον τρόπο, «παιδαγωγό εις Χριστόν» παρακινούμενο από φιλάνθρωπα αισθήματα και αγάπη και όχι από εμπάθειες, μίση και μεροληψίες.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Νικολαΐδη για την ουσιαστική και επιτυχή συμβολή του στον καταρτισμό της Τοπικής μας Εκκλησίας, τόνισε με νόημα πώς ο έλεγχος παρέχει την δυνατότητα σ᾿ αυτόν που την εξασκεί να διακρίνει τις διαθέσεις των ανθρώπων, την αλήθεια από το ψέμα, ενώ υπέδειξε πως  η έλλειψη ελέγχου μετά διακρίσεως είναι τελικά η αιτία για την ανατροπή των πάντων στη ζωή μας.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment