Η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2917 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Στο Ξυλόκαστρο και στον Ι. Ναό του Αγίου Μακαρίου παρέστη το πρωί της Κυριακής, 2 Απριλίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς Κληρικούς του και από τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννη Γαλάνη, και ετελέσε την Θ. Λειτουργία.

Στην ομιλία του, λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αφού ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή, τόνισε ότι όπως ο Κύριος πριν το Πάθος προετοίμασε τους Μαθητές του για «τὰ μέλλοντα αὐτῷ συμβαίνειν» (Μαρ. ι΄ 33) ομοίως και η Αγία μας Εκκλησία προετοιμάζει του πιστούς, μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε να εορτάσουν κατάλληλα την Ανάσταση του Κυρίου μας, πράγμα το οποίο και ευχήθηκε σε όλο το ευσεβές Εκκλησίασμα.

Το απόγευμα της Κυριακής και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Στ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από τους Κληρικούς της πόλεως.

Στον Θείο λόγο που απηύθυνε προς τους Ιερείς και τους ευσεβείς Χριστιανούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έκανε μια ανακεφαλαίωση των ευκαιριών, που προσφέρονται από την Εκκλησία μας από την αρχή του Τριωδίου έως το τέλος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκειμένου να προετοιμασθούν οι πιστοί ώστε να συμπορευθούν με τον Κύριο μας προς το εκούσιο Πάθος και μέσω αυτών να συσταυρωθούν και να συναναστηθούν μαζί Του. Δεν παρέλειψε δε να υπενθυμίσει προς το εκκλησίασμα τις εποικοδομητικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις και Λατρευτικές συνάξεις τις οποίες η Ι. Μητρόπολή μας έχει προγραμματίσει για το Άγιον Πάσχα, προτρέποντάς τους να μην απουσιάζουν από αυτές για δικό τους ψυχικό όφελος.

 

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment