Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Αρχιμ. Αμβροσίου Κυρατζή (ΦΩΤΟ)

Την Γ΄ Κυριακή από του Πάσχα, 30 Απριλίου 2017, Μνήμη των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, ετελέσθη εις τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Αδελφότητος «Πέλεκαν», το 40/θήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. π.  Αμβροσίου Κυρατζή, Πνευματικού Πατρός της εν λόγω Αδελφότητος.

Ο μακαριστός Πατήρ, διακόνησε επί σειρά ετών την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, από της θέσεως του Πρωτοσυγκέλου και του  Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ενώ παράλληλα διεκρίθη για το πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο  καθώς επίσης  για το κηρυκτικό του λόγο και την διακονία του στο μυστήριο της εξομολογήσεως, ενώ είχε υπηρετήσει και για μία επταετία ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης,  συνιερουργούντος του επιχώριου ιεράρχου Μητροπολιτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελήμωνος, ο οποίος και εκήρυξε τον θείον λόγον, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων στην σημερινή εορτή καθώς επίσης και στην μορφή του μακαριστού πατρός, τονίζοντας το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο που επιτέλεσε, ενώ τέλος ευχαρίστησε και τον Μητροπολίτη Λαγκαδά  δια την παρουσία και την συμμετοχή του στις σημερινές Ιερές Ακολουθίες.

Εν συνεχεία στην σύντομη αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας  κ.κ. Παντελήμων, για την πρόσκληση να παρευρεθεί σήμερα εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Αδελφότητος «Πέλεκαν» και λάβει μέρος στην Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο του αοιδίμου γέροντος π. Αμβροσίου με τον οποίο συνδέετε από πολλών ετών με πνευματικούς δεσμούς, ενώ του υπενθύμισε πως σαν σήμερα πριν 35 χρόνια ο ίδιος είχε λάβει τον πρώτο της Ιεροσύνης Βαθμό εις τον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων Αγίου Δημητρίου, από τον μακαριστό Μητροπολίτη  Θεσσαλονίκης  Παντελεήμονα  Β΄ (Χρυσοφάκη), παρουσία του νυν Μητροπολίτη Βεροίας κ.κ. Παντελεήμονα και του μακαριστού Γέροντος Αμβροσίου.

Ακολούθως ετελεσθη Τρισάγιο επί του Μνήματος του μακαριστού π.  Αμβροσίου Κυρατζή, παρουσία  Κληρικών των Μητροπόλεων Βεροίας και Λαγκαδά, καθώς επίσης  και πλήθος πιστών και πνευματικών παιδιών του αοιδίμου Γέροντος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα