Αγρυπνία για τους μαθητές από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (17679 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αγρυπνία για τους μαθητές από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Το βράδυ της Τρίτης 9ης Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος, όπου και τέλεσε μικρή Αγρυπνία, ανταποκριθείς σε σχετική πρόσκληση του Εφημερίου της Ενορίας, Πρεσβ. Φωτίου Πάσχου.

Στη Θεία Λειτουργία, η οποία έγινε με αφορμή την εορτή της Μεσοπεντηκοστής, συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Τριάδος, οι κατηχητές και οι κατηχήτριες και τά μέλη των Κατηχητικών Συνάξεων, αλλά και οι ακροατές και ακροάτριες των Εσπερινών κηρυγμάτων της Ενορίας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε τόσο το Αποστολικό, όσο καί το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, αλλά και το περιεχόμενο της Θείας Λειτουργίας από το Χερουβικό μέχρι και την Θεία Μετάληψη των πιστών.

Όλοι συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Ευχαριστίας, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του, έδωσε τις ευχές τους στους μαθητές για καλή επιτυχία στις σχολικές εξετάσεις και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Φώτιο, την πρεσβυτέρα του Αργυρώ, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες και όλους τους συνεργάτες και συνεργάτιδες της Ενορίας για την πρωτοβουλία τελέσεως της Αγρυπνίας, την πρόσκλησή του και την κατάλληλη προετοιμασία τους και την συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment