Η εορτή του Αγίου Νήφωνος Πατριάρχου Κων/πόλεως στην Ι. Μονή Διονυσίου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (19265 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Νήφωνος Πατριάρχου Κων/πόλεως στην Ι. Μονή Διονυσίου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγ. Διονυσίου Αγίου Όρους και του Καθηγουμένου αυτής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Πέτρου, προέστη της Πανηγύρεως επί τῇ εορτῇ του Αγίου Νήφωνος, του από Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία ετελέσθη σε κατανυκτική ατμόσφαιρα  και συμφώνως προς την Αγιορείτικη τάξη και παράδοση, κατά το χρονικό διάστημα της 23ης και 24ης Αυγούστου ε.έ. (10-11 /08/ 2017 π.η.).

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία αυτού, αφίχθη  εις την Ιερά Μονή, το μεσημέρι της παραμονής της εορτής, όπου και έτυχε  θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μοναστηριού, ενώ εν συνεχεία Προεξήρχε της ολονυκτίου Ιεράς Αγρυπνίας και της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στο Καθολικό της Μονής,

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Πανηγύρεως, παρέστησαν εκπρόσωποι εκ των Αγιορείτικων Μονών καθώς και πολλοί ευλαβείς προσκυνητές.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης,  εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Καθηγουμένου της Μονής, γέροντα Πέτρου, για την ευγενή του πρόσκληση, να προστεῖ της Ιεράς Πανηγύρεως,  προσφέροντας του μία εικόνα του Αγίου Ακακίου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος και συνδεόταν πνευματικώς με τον Άγιο Νήφωνα, ο οποίος ως Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, χειροτόνησε τον Άγιο Ακάκιο Επίσκοπο της ιστορικής Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης. Επίσης τον απέστειλε μαζί με τον όσιο Θεόφιλο τον Μυροβλήτη, εις την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να βεβαιώσουν τα επικαλεσθέντα εκεί θαύματα υπό του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Αγίου Ιωακείμ του Πάνυ, τα οποία και αναφέρει αργότερα στις κατηχήσεις του, ο μεγάλος Διδάσκαλος του Γένους μας, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment