H εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιμ. Γεωργίου Στέφα (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης εψάλη στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, προεξαρχόντων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικής κ. Νικολάου η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό αρχιμανδρίτη Γεώργιο Στέφα.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας,  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Σωτήριος Χαρίσης, ηγούμενοι Ιερών Μονών, αρκετοί κληρικοί και λαϊκοί από την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων αλλά και τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Για τον βίο του μακαριστού κυρού Γεωργίου αλλά και για τον χαρακτήρα και το ήθος του μίλησε στον επικήδειό του ο π. Σωτήριος Χαρίσης ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο έργο του στις δυο Ιερές Μητροπόλεις που διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος αλλά και στο ιεραποστολικό του έργο.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας έγινε η ταφή του στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, κοντά στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

tameteora.gr

Διαβάστε ακόμα