Εγκαίνια Κοινωνικού Φροντιστηρίου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (18448 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εγκαίνια Κοινωνικού Φροντιστηρίου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, το οποίο δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία για δέκατη συνεχή χρονιά.
Κατά το πέρας του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους
τους συντελεστές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ιδιαίτερα τους 81 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Στους πολυάριθμους μαθητές ευχήθηκε πρόοδο και επιτυχία και τους συμβούλευσε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την δυνατότητα που τους δίνεται.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και Προϊστάμενος της ενορίας Αγ. Γεωργίου Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης παρουσίασε το έργο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ευχαρίστησε όλους του συντελεστές της καλής λειτουργίας του. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον Δήμαρχο Πέλλας για την συνδρομή του Δήμου στην ανακαίνιση του Ενοριακού Κέντρου, όπου θα πραγματοποιούνται στο εξής τα μαθήματα και οι πολλές δραστηριότητες της ενορίας. Για το σχολικό έτος 2017-18 οι μαθητές ανέρχονται στους 400. Θα λειτουργήσουν 92 τμήματα, ενώ θα γίνονται 200 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.
Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο επιλέγει τους μαθητές του με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, έτσι ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα φοίτησης σε κάποιο ιδιωτικό φροντιστήριο. Για το αρχόμενο σχολικό έτος 290 μαθητές προέρχονται από οικογένειες με εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, 75 ανήκουν σε υπερπολύτεκνες οικογένειες, 109 σε τρίτεκνες, ενώ 70 από αυτά έχουν άνεργο πατέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις πρόσφατες Πανελλαδικές Εξετάσεις ανέρχονται στους 17.
Ι. Μ. Εδέσσης
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment