Η Αργολίδα υποδέχθηκε την δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (16338 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Αργολίδα υποδέχθηκε την δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στο ορεινό χωριό του Μαλανδρενίου  Αργολίδος, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε η  Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς Χειρός του εν Αιγίνης Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού με κάθε λαμπρότητα. Η υποδοχή έγινε  στα προπύλαια του Ιερού Παρεκκλησίου από κλήρο και λαό. Το ιερό λείψανο που ήρθε από την Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης, υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μαζί με τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα. Ακολούθησε λιτανευτική πομπή και κατόπιν Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος χοροσττούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα.

Το  Ιερό  Παρεκκλήσιο της  Παναγίας βρίσκεται πάνω σε λόφο κι η θέα είναι πανοραμική . Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του  Ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Μαλανδρενίου π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο καθώς και τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα για την τιμή που έκαναν να παραβρεθούν στο ορεινό χωριό του Μαλανδρενίου , ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ύδρας  Εφραίμ  για το Ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.

Ο Ιερέας ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσο, για την μεγάλη του προσφορά στο να φτιαχτεί ο δρόμος που οδηγεί στο παρεκκλήσιο της Παναγίας .αλλά και για τον καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το ναό. Στον πανηγυρικό εσπερινό έψαλε χορός υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου Δημήτριος Καρκαλάτος.

Στην υποδοχή και τον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δ.Κρίγγος, ο περιφερειακός σύμβουλος Β, Σιδέρης, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους Μυκηνών,καθώς κι η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment