Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαντούδι  Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (16260 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαντούδι Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως του Μαντουδίου.

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό, πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς και ομίλησε επίκαιρα προς τους πιστούς. Η καθιερωμένη Λιτανεία μέχρι την κεντρική πλατεία του Μαντουδίου, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής και έγινε μόνο μία μικρή λιτάνευση πέριξ του Ι. Ναού.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική χοροστασία του Όρθρου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και εν συνεχεία ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, συνεπικουρούμενος από τους ιεροψάλτες της Ενορίας, ενώ οι φιλόξενοι και φιλόκαλοι Εφημέριοι Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου – Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως και ο υιός του Οικον. Νικόλαος Μάρκου, με την βοήθεια των πρεσβυτερών τους, αλλά και πολλών εθελοντών και εθελοντριών της Ενορίας διοργάνωσαν άψογα την ιερά πανήγυρη, η οποία μεταδόθηκε και σε απευθείας σύνδεση από τον ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Ι. Μ. Χαλκίδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment