Κορίνθου: “Λαός που λησμονά την Ιστορία του δεν έχει μέλλον” (ΦΩΤΟ)
Άρχων (16348 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κορίνθου: “Λαός που λησμονά την Ιστορία του δεν έχει μέλλον” (ΦΩΤΟ)

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου  ετέλεσε την Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες με τον γενικό τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2017», που διοργανώνει για 25η συνεχή χρονιά η «Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου».

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροι, π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, π. Γρηγόριος Μεντζελόπουλος, π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και οι Διάκονοί του.

Στο Κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, εκτός των άλλων, τόνισε πως λαός που λησμονά την Ιστορία του δεν έχει μέλλον και για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε αυτήν την επέτειο, ώστε να διδάσκονται οι νεότερες γενιές προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο μέλλον, που θα οδηγήσουν την Κοινωνία και το Έθνος μας σε σωστά μονοπάτια.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ιωάννης Διαμαντίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε προσωπικά του βιώματα, ως γόνος Μικρασιατών, καθώς και για την καθιέρωση της  Ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι οι απόγονοι των Μικρασιατων αλλά και όλοι οι Έλληνες δεν ξεχνούν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνο Τρισάγιο για τους απανταχού της γης τελειωθέντας Μικρασιάτες και στην συνέχεια ακλούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών προσφύγων Ιωνίας Κορίνθου.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment