Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Οι θέσεις της Εκκλησίας είναι σταθερές”
Κοινοποιήστε

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Οι θέσεις της Εκκλησίας είναι σταθερές”

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε σήμερα τον Άρειο Πάγο για να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό.

«Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής». Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στο Ανώτατο Δικαστήριο, όταν ρωτήθηκε για τον νόμο που αφορά την ταυτότητα φύλου και την συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν τον ικανοποίησαν αυτά που είπε ο υπουργός για τις προϋποθέσεις κλπ, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής».

Για τους δικαστές ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε: «Ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα απ’ όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση. Και επειδή ήταν και ο Υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος “καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού».

Στον αγιασμό παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιωργος Σάρλης.

Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Ηριάννας, παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

 

 

protothema.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment