Μεσσηνίας σε Σταγών: “Να δίνεις αγάπη χωρίς διάκριση” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (18448 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μεσσηνίας σε Σταγών: “Να δίνεις αγάπη χωρίς διάκριση” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρώτη του Θεία Λειτουργία μετά την χειροτονία του σε Επίσκοπο, τέλεσε σήμερα στην Καλαμάτα, ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Καρθαγένης κ. Μελετίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προσφωνώντας το νέο Μητροπολίτη, τον συνεχάρη πατρικά για την εκλογή του, λέγοντάς του ότι δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ ότι υπηρετεί την Εκκλησία, η οποία είναι μάνα και να ποιμαίνει το λαό του με αγάπη και χωρίς διάκριση. “Μη λησμονήσεις ότι είσαι πατέρας και θα πρέπει πάντα να συγχωρείς και να θυσιάζεσαι” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική συμβολή των Μητροπολιτών Ιλίου και Σπάρτης στην εκλογή του Μητροπολίτη Σταγών.

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Σταγών ευχαρίστησε από καρδιάς το μέχρι σήμερα Μητροπολίτη του κ. Χρυσόστομο, τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του βρήκε τον πατέρα, τον αδερφό και το φίλο. “Δεν θα ξεχάσω ποτέ γέροντά μου την ευεργεσία στο πρόσωπό μου και ισοβίως θα σας είμαι ευγνώμων” κατέληξε.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και με συγκίνηση αναφώνησε αρκετές φορές το “Άξιος”.

Τέλος, ο νέος Μητροπολίτης Σταγών μετέβη στο Κοιμητήριο Καλαμάτας όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του γέροντός του Μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη.

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment