Ο Αρχιεπίσκοπος στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων (ΦΩΤΟ)
Άρχων (18455 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε «στα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου που εχουμε γευτεί» και μίλησε για την ευλογία του Αγίου στον Νέστωρα που του έδωσε δύναμη και αισιοδοξία και μπόρεσε να νικήσει τον Λυαίο και να βγει νικητής στη μάχη. «Μία μάχη που δεν ηταν για προσωπική προβολή, αλλά απέδειξε ότι όποιος στηρίζεται στην ευλογία του Θεού αυτός μπορεί να πετύχει μεγάλες νίκες. Αυτή η ευλογία ειναι η φανέρωση οτι δεν αντλώ δύναμη απο τον εαυτό μου και τις δικές μου δυνάμεις. Ομολογώ, αποκαλύπτω και φανερώνω ότι δύναμη αντλώ από την αγάπη μου στον Θεό».
Κάλεσε, επίσης, τους πιστούς να ζητούν την ευλογία του Θεού σε κάθε δυσκολία, ενώ επεσήμανε, ότι «ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες που γίνεται προσπάθεια να αποϊεροποιηθούν τα πάντα είναι συγκλονιστικό ότι χιλιάδες άνθρωποι τρέχουν στις εκκλησίες. Κι αυτό το θαύμα δε μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment