Σύρου Δωρόθεος: “Αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου”
Κοινοποιήστε

Σύρου Δωρόθεος: “Αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου”

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος είπε ότι «το νομοσχέδιο δεν εισαγάγει ένα δικαίωμα που δεν υπήρχε για ανθρώπους που διαπιστώνουν τέτοια διαταραχή, καθώς με μια ιατρική γνωμάτευση και μια δικαστική απόφαση μπορεί και σήμερα κάποιος να κάνει αλλαγή φύλου, αλλά θέλει να μας πει ότι το φύλο είναι επιλογή του κάθε ανθρώπου».

«Το νομοσχέδιο λέει ότι το φύλο δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του κάθε ανθρώπου, είναι ένα αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειας του» είπε ο Ιεράρχης.

Όπως τόνισε ο κ. Δωρόθεος, «είναι καινοφανές ότι μπορείς να κάνεις αλλαγή φύλου πάνω από μία φορές», όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι το φύλο είναι δική μας επιλογή».

«Οι συνάνθρωποι μας θεωρούν ότι άλλο είναι κι άλλο φαίνονται. Σε αυτούς ως σήμερα η Εκκλησία δεν εμπόδισε να αυτοπροσδιορίζονται», όπως είπε ο κ. Δωρόθεος, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να μην αντιδράσει η Εκκλησία σε όσα επιχειρούνται και αναφέροντας ότι υπάρχει προβληματισμός και αντιδράσεις και εντός του Κοινοβουλίου.

«Εμείς δεν φοράμε τήβεννο, φοράμε το ωμοφόριο της συγγνώμης, δεν θα δικάσουμε τον κ. Ραγκούση, τον καλέσαμε να αποδείξει όσα είπε και ζητούμε να αποκατασταθεί στα μάτια του κόσμου η Εκκλησία για όσα ο κ. Ραγκούσης είπε στις δηλώσεις τους», σχολίασε αναφορικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει και στους κόλπους της Ιεραρχίας.

«Για λόγους πνευματικούς και ανθρωπολογικούς η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει άπραγη, γι΄ αυτό και παρακαλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο», επεσήμανε ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία «αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, όλους όσοι ζητούν την βοήθεια της».

euro2day.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment