Φυλάκιση 13 μηνών στον ιερέα που πυροβόλησε το σκύλο του
Άρχων (19163 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Φυλάκιση 13 μηνών στον ιερέα που πυροβόλησε το σκύλο του

Σε φυλάκιση ενός έτους για τη θανάτωση ζώου συντροφιάς και ενός μήνα για την οπλοχρησία δικάσθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 74χρονος ιερέας, ο οποίος τον Αύγουστο συνελήφθη γιατί πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο του.
Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και δόθηκε τριετής αναστολή στην ποινή του.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του, ισχυρίσθηκε ότι ο γιος του βρισκόταν σε κρίσιμο στάδιο της υγείας του και ο σκύλος είχε αρρωστήσει από λεϊσμανίαση (καλαζάρ) και υπέφερε, ενώ είχε φόβο μη μεταδώσει κάτι στο γιο του.

Τον πυροβόλησε
Στις 17 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του στην Αίπεια, ο 74χρονος έδεσε το σκύλο του από πάσαλο. Στη συνέχεια με καραμπίνα τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση και τον σκότωσε.
Την αποτρόπαια πράξη του αντιλήφθηκε γείτονας, ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, καταθέτοντας και αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες, κ.λπ.).
Το ίδιο βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας αναζήτησαν και συνέλαβαν τον ιερέα, ο οποίος παραδέχθηκε την πράξη του από την πρώτη στιγμή.

Ένοχος
Χθες, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι ο σκύλος του είχε αρρωστήσει από λεϊσμανίαση και δεν ήθελε να τον βλέπει να υποφέρει και να έχει μαρτυρικό θάνατο. Τόνισε ότι φρόντιζε το ζώο και το πήγαινε στον κτηνίατρο, αλλά τότε ήταν πολύ άρρωστο. Το γεγονός ότι το ζώο έπασχε από την ασθένεια αυτή, διαπιστώθηκε και από εξετάσεις που ακολούθησαν έπειτα από εντολή που είχε δοθεί από τις Αρχές.
Επίσης, ο 74χρονος υποστήριξε πως θεωρούσε ότι από τη στιγμή που το ζώο ήταν άρρωστο είχε δικαίωμα να το θανατώσει, ενώ είχε φορτισθεί ψυχολογικά από την ευαίσθητη ιατρικά περίοδο που διένυε ο γιος του, καθώς του είχαν πει ότι η ασθένεια του σκύλου είναι μεταδοτική.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό. Πάντως, τον Αύγουστο, από την τότε αντιεισαγγελέα Καλαμάτας, Μαρία Κωλέττη, είχε εκδοθεί ειδική διάταξη απαγόρευσης εφ’ όρου ζωής απόκτησης από τον 74χρονο άλλου ζώου συντροφιάς.

 

tharrosnews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment