Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (ΦΩΤΟ)

Πύλος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα στην Πύλο η 190η Επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Πανηγυρικής Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ακολούθησε, Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων, κατάθεση στεφάνων, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Ιωάννης Μπουγάς.

Στη συνέχεια, ενώπιον των επισήμων πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Αμέσως μετά, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, ο Δήμαρχος  κ. Δημ. Καφαντάρης απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου.

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην τιμητική παρουσία του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας στην Πύλο, καθώς και στην προσωπικότητα και το έργο του.

Ο κ. Ιερώνυμος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε για την τιμή που του έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τα μηνύματα της Ναυμαχίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μην χτυπάμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μαρωνείας Παντελεήμων, Σταγών Θεόκλητος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος. O Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλος, ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, Εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα