Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο εν Άρτη Μετόχιον της Μονής Γρηγορίου
Άρχων (17695 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο εν Άρτη Μετόχιον της Μονής Γρηγορίου

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, το απόγευμα, στο εν Άρτη πανηγυρίζον Μετόχιον της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό και εκήρυξε τον Θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος, στο Κήρυγμά του, ετόνισε, ότι πρέπει να επιζητούμε τα «χαρίσματα τα κρείττονα». Ό,τι έχουμε είναι χάρισμα του Θεού. Όμως, δεν πρέπει να θαμβωνόμαστε από τα επιφανειακά, που αφορούν την επίγειο βιοτή μας. Οι Άγιοι Ανάργυροι δεν έμειναν στο ιατρικό χάρισμα που διέθεταν ως επιστήμονες. Με την βοήθεια του Θεού, τελούσαν ιάσεις ανιάτων νοσημάτων. Αλλά, υπερέβησαν ακόμη και αυτό το χάρισμα, με την ανιδιοτέλειά τους. Δεν αμοίβονταν, αλλά προσέφεραν τα πάντα για την δόξα του Θεού και την υπηρεσία των συνανθρώπων τους. Αυτή η υπέρβαση του εγώ, η ανιδιοτέλεια, η γνήσια αγάπη είναι το θαύμα το θαυμάτων. Αυτό είναι το χάρισμα, που πρέπει να επιζητούμε.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ξημερώνοντας 1η Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος προεξήρχε της Πανηγυρικής Ιεράς Αγρυπνίας.

Ι. Μ. Άρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment