Η μνήμη του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο Βέλγιο  (ΦΩΤΟ)
Άρχων (12995 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η μνήμη του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο Βέλγιο (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου.

Στο ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου της Γάνδης τελέστηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου.

Πρόκειται για την πρώτη Φλαμανδόφωνη ενορία της Μητροπόλεως, η οποία ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Πρωτοπρεσβύτερο Ιγνάτιο Peckstadt και συνεχίζει έως σήμερα την πλούσια δράση της, συγκεντρώνοντας τους κάθε εθνικής προέλευσης Ορθόδοξους χριστιανούς που κατοικούν στη μεγαλούπολη του Βόρειου Βελγίου και στην ευρύτερη περιοχή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο λειτουργών ιεράρχης ο οποίος αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή τόνισε την δυσκολία του ανθρώπου της κάθε εποχής να αρνηθεί τα επίγεια αγαθά και τον υλικό πλούτο ώστε αμέριμνος να εναποθέσει τη ζωή του στα χέρια του Θεού. Ωστόσο, ο Απόστολος Ανδρέας αποτελεί παράδειγμα της άρνησης των επίγειων αγαθών αφού όταν αντιλήφθηκε ότι αυτός που τον κάλεσε κοντά του είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας και Λυτρωτής του κόσμου άφησε τα πάντα και τον ακολούθησε γενόμενος ο πρώτος της χορείας των Αγίων Αποστόλων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο πνευματικό Κέντρο της ενορίας με τραγούδια και χορούς από όλο τον κόσμο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βελγίου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment