Συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος  με την περιφέρεια Αττικής
Άρχων (18015 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με την περιφέρεια Αττικής

Πραγματοποιήθηκε στα τέλη της προηγουμένης εβδομάδας στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θεσμική πρώτη συνάντηση, όπου εξετάσθηκε η δυνατότητα της συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, και της Περιφέρειας Αττικής στα θέματα του λεγομένου Θρησκευτικού Τουρισμού.

Η Συνάντηση γνωριμίας που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, στόχο είχε την μελέτη και διερεύνηση, καθώς και την από κοινού εξέταση των βέλτιστων τρόπων και μέσων συντονισμού όλων των προσπαθειών που γίνονται τόσο από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και από την Περιφέρεια της Αττικής, για την σωστή ανάδειξη και την από κοινού συνεργασία στην προβολή του Προσκυνηματικού Τουρισμού γενικότερα στη χώρα και ειδικότερα στην περιοχή της Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη ενημερώθηκαν από την Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής για το «Περιφερειακό αναλυτικό Πρόγραμμα στρατηγικής δράσης για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής κατά την πενταετία 2016-2020» ύψους 4.000.000 Ευρώ και για την δυνατότητα συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιγήσεων στο ως άνω οικονομικό Πρόγραμμα.

Από πλευράς των Υπηρεσιών του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνυματικών Περιηγήσεων παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, και τα Μέλη κ.κ. Γ. Κούρτης, Χ. Πετρέας, Αθ. Ραφτόπουλος και Αγγ. Βαρελά, καθώς και τα Στελέχη των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής Περιφέρεια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού Ελένη Δημοπούλου και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Αγγελική Λεβέντη, και άλλα υπηρεσιακά Στελέχη αντίστοιχων Υπηρεσιών Τουρισμού Περιφερείας Αττικής. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενημέρωσε με την σειρά του τους Εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ειδική προσκυνηματική τρίγλωσση έκδοση «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ»

Μετά το τέλος της εκτενούς ενημερώσεως ελήφθησαν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις με τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας και την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Περιφέρειας Αττικής.

Εκ του Συνοδικού Γραφείου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment