Ο Αρχιεπίσκοπος στον Φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ για τους πλημμυροπαθείς
Άρχων (12977 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ για τους πλημμυροπαθείς

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Μάνδρας Αττικής, τα ενοριακά συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.

Ο αγώνας, που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Δήμος Αιγάλεω, έλαβε χώρα στο Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης». Παρέστησαν, επίσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, εκπρόσωποι του Δήμου, της Ελληνικής Αστυνομίας κλήρος και λαός. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Τα τέσσερα αθλητικά σωματεία καλαθοσφαίρισης του Δήμου Αιγάλεω αντιμετώπισαν σε τέσσερα δωδεκάλεπτα ομάδες καλαθοσφαίρισης αποτελούμενες από: Πρωταθλήτρια Ομάδα Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, Ομάδα του Περιοδικού Δρόμου Αστέγων «ΣΧΕΔΙΑ».

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και τόνισε πως συνδυάζεται η ψυχαγωγία και η άθληση με την προσφορά στην κοινωνία. «Αυτόν τον υλικό καρπό τον κάνουμε πνευματικό. Γίνεται αγάπη προς όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και υποφέρουν» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κατόπιν τιμήθηκαν οι Έλληνες Πρωταθλητές του Ευρωμπάσκετ 1987 και 2005.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ecclesia.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment