Ο Επίσκοπος Πύργου στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Λαγυνών (ΦΩΤΟ)
Άρχων (19246 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Επίσκοπος Πύργου στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Λαγυνών (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 5ης Δεκεμβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, εις τον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της κωμοπόλεως των Λαγυνών.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πύργου κ.κ. Ηλίας (Πατριαρχείο Αντιοχείας), κατόπιν σεπτής ευλογίας του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου ο οποίος μετέβει στην πόλη των Τρικάλων, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ώστε να λάβει μέρος στις εόρτιες εκδηλώσεις του επίσης πανηγυρίζοντα εκεί  Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. και Ιεροκήρυκας της καθ΄ημάς Μητροπόλεως π. Νικόδημος Σκρέττας, ο οποίος και αναφέρθηκε στην συμβολή του Αγίου Νικολάου κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και στην δυναμική του παρουσία, εναντίων της καταπολέμησης των αιρετικών διδασκαλιών του Αρείου.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πύργου κ.κ. Ηλίας, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου,  για την ευλογία που του παρείχε ώστε να λάβει μέρος στην πανήγυρη αυτή της επαρχίας μας, ευχόμενος στο τέλος, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα τα Χρόνια Πολλά επ΄ ευκαιρία της εορτής του προστάτου και εφόρου της περιοχής τους Αγίου Νικολάου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment