Ο Μητροπολίτης Σταγών στην Ι. Μονή Αγ. Νικολάου Αναπαυσά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (18015 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Σταγών στην Ι. Μονή Αγ. Νικολάου Αναπαυσά (ΦΩΤΟ)

Υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου τελέστηκε στην Ι. Μ. Αγ. Νικολάου Αναπαυσά, ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’αρτοκλασίας, απόψε, παραμονή της μεγάλης εορτής του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Πλήθος κόσμου συνάχθηκε ώστε να συνεορτάσει τη μνήμη του Αγίου, ο οποίος ως προστάτης των ναυτικών, καθίσταται στις μέρες μας προστάτης του κόσμου ολόκληρου, που βρίσκεται σε μια συνεχής τρικυμία, δαρμένος από τα κύματα και το φορτίο του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ .Αγ. Τριάδος Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής, ιερείς της Μητροπόλεως, καθώς και μοναχοί της Ι.Μ.Βαρλαάμ.

Ο Καθηγούμενος της  εορτάζουσας Ι.Μονής  Αρχιμ. Πολύκαρπος Βενέτης, στον λόγο του , καλωσόρισε το νέο μας Ποιμενάρχη δίνοντάς του ευχές για καλή ποιμαντορία, ενώ του  ζήτησε και τις δικές του ευχές και προσευχές για να συνεχίσει το δύσκολο έργο της ηγουμενίας στο Αγιομετεωρίτικο μοναστήρι.  Στο τέλος του  δώρησε μία εικόνα του Αγίου Νικολάου,  τον Τόμο με τίτλο ‘’ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ’’  με τις τοιχογραφίες της Ι.Μονής  και το Λειμωνάριο με το τυπικό των Ι.Ακολουθιών της.

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του μετά το τέλος της αντιφωνήσεώς του, δώρησε και εκείνος στον π. Πολύκαρπο ένα προσωπικό εγκόλπιο του μακαριστού πομενάρχου μας κυρού Σεραφείμ, ως ιστορικό κειμήλιο για τη συλλογή της Ι.Μονής , όπως επίσης και μία βακτηρία (ηγουμενική ράβδο) για να ποιμαίνει πνευματικά όπως του είπε, τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν

Άγιε Νικόλαε πρέσβευε υπέρ ημών.

Ευτυχώς στις μέρες που υπάρχουν κάτι πανηγύρια αλλιώτικα. Σε κάτι μέρη που τα φώτα δεν ανάβουν αλλά σβήνουν. Και οι μόνες που ανάβουν είναι οι προσευχές, από ανθρώπους που κρατούν τα κομποσχοίνια σαν σπαθιά όπως είναι γραμμένο…

Ι. Μ. Σταγών

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment