Δοξολογία επί τη εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Μονάδα της 194 ΜΠΕΠ (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβει εις την Στρατιωτική Μονάδα της 194 ΜΠΕΠ (MLRS), η οποία ευρίσκεται εντός του Στρατοπέδου «Ράμναλη», όπου προεξήρχε της Επισήμου Δοξολογίας επί τῇ εορτῇ της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς.

Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Τελετής παρέστησαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ζερβάκης Δημόκριτος, ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ, Υποστράτηγος Βιτετζάκης Δημοσθένης, ο Διοικητής της 194 ΜΠΕΠ (MLRS), Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Κώτας Γεώργιος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης Ιωάννης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Ε.Σ., εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής μας, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών αρχών, απόστρατοι αξιωματικοί, Οπλίτες του Στρατού Ξηράς και αρκετός κόσμος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε προς όλους τους παρισταμένους τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενος «η Χάρη και η Ευλογία της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, να σκέπει και να διαφυλάττει το Πυροβολικό Σώμα, το φιλόχρηστο Στρατό μας και την Πατρίδα μας, από τους κινδύνους που υφίσταντο. Το δε, φωτεινό παράδειγμα της Αγία μας, να φωτίζει όλους μας για να βαδίζουμε όλοι την οδό Ιησού Χριστού».

Εν συνεχεία ανεγνώσθη η ημερησία διαταγή του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγου Στεφανή Αλκιβιάδη, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του στρατοπέδου και ενημέρωση για τα οπλικά συστήματα τα οποία φιλοξενούνται εις την Στρατιωτική Μονάδα της 194ης ΜΠΕΠ (MLRS), από τον Διοικητή αυτής,

Τέλος παρετέθει δεξίωση προς τιμήν των επισήμων καλεσμένων που προσήλθαν να τιμήσουν την προστάτιδα του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς, κατά την διάρκεια της οποίας, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να του εκφράσει και τα θερμά του συγχαρητήρια, για την κατά πάντα άρτια οργάνωση όλων των προβλεπόμενων εορτίων εκδηλώσεων, προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

ΠΑΤΗΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα