Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φιλίππων Στεφάνου (ΦΩΤΟ)

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως καὶ Θάσου κ. Στέφανος, στις 26 και 27 Δεκεμβρίου 2017 εώρτασε τα ονομα- στήριά του επί τη μνήμη του αγίου ενδόξου πρωτομάρτυρος και πρωτοδιακόνου Στεφάνου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Ιωάννου και στον ιερό Καθεδρικό Ναό του αγίου Παύλου.

Στις ιερές ακολουθίες και στην Θεία Λειτουργία ήσαν παρόντες και συνεορταστές, οι Σεβ. Μητροπολίτες : Ξάνθης & Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστο- μος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης κ. Ἰωάννης, Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Ἰωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικη- φόρος. Κληρικοί εκ Θεσσαλονίκης και εκ της τοπικής μας Εκκλησίας, μαζί με τον πιστό μας λαό συμμετεῖχαν στις εορτα- στικές εκδηλώσεις.

Κατά τον Εσπερινό στον ιερό Ναό του αγίου Ιωάννου έψαλαν οι βυζαντινοί χοροί υπό την διεύθυνση των ιεροψαλτών κ. Ιωάννου Δόικα & κ. Ευαγγέλου Τζινοπούλου και κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό του αγίου Παύλου έψαλαν οι βυζαντινοί χοροί υπό την διεύθυν- ση του άρχοντος πρωτοψάλτου κ. Χαριλάου Ταλιαδώρου και του πρωτοψάλτου κ. Αναστασίου Καρυπίδη.

Μετά το πέρας του πολυαρχιερατικού Συλλειτούργου ο κ. Στέφανος παρέθεσε δεξίωση προς τιμή των Σεβ. Μητροπολι- τών και των αρχών της πόλεως στην αίθουσα δεξιώσεων του ιε- ρού Ναού, και στη συνέχεια δέχθηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως τις ευχές του ιερού Κλήρου, του ευσεβούς λαού, των τοπικών φορέων και των νέων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ι. Μ. Φιλίππων

Διαβάστε ακόμα