Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Στοκχόλμη, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ελλάδος Εξοχ. Δρ. Ιωάννης Μουζούλας επισκέφθηκε την Ι. Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας την Παρασκευή, 1ηΔεκεμβρίου 2017, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα και να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Τον κ. Υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Στοκχόλμη Εξοχ. κ. Δημήτριος Τουλούπας και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Εντιμ. κ. Σπυρίδων Βούλγαρης.

Ο Σεβασμιώτατος διεβίβασε στον Δρ. Μουζάλα και την συνοδεία του τις εγκάρδιες ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, και αναφέρθηκε διεξοδικά στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλει η ιεραποστολική του επαρχία, για να συμπαρασταθεί στους νεοφερμένους στη Σκανδιναυΐα αδελφούς μας, από πολλά μέρη της Ελλάδος. Επίσης, αναφέρθηκε στην ιστορική επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Ισλανδία και στην προοπτική ίδρυσης της πρώτης Ελληνορθόδοξης Ενορίας στο Ρέικιαβικ, επ᾽ ονόματι του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε με συγκίνηση στη γνωριμία του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην συνάντησή τους στη Λέσβο, το διήμερο 1516 Απριλίου 2016, όπου μαζί με τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Πάπα Φραγκίσκο επισκέφθηκαν καταυλισμούς προσφύγων.

Ο Σεβασμιώτατος πληροφορήθηκε με πολύ ενδιαφέρον για την 27χρονη προσωπική ενασχόληση του κ. Υπουργού με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, καθώς και για τα ταξίδια του σε χώρες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις και από ανθρωπιστικές κρίσεις διεθνώς, και τον διαβεβαίωσε ότι θα τον έχει στις προσευχές του, μαζί με ολόκληρο τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μια ώρα και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για τις επερχόμενες εορτές και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ι. Μ. Σουηδίας

Διαβάστε ακόμα