Αλεξανδρουπόλεως προς μαθητές: «Κάντε την αργία, ελευθερία» (ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (12950 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αλεξανδρουπόλεως προς μαθητές: «Κάντε την αργία, ελευθερία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση για τα εκκλησιαστικά -και όχι μόνο- δεδομένα προχώρησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, ο οποίος κάλεσε μέσω… ίντερνετ τους μαθητές να επισκεφτούν την εκκλησία ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

Η κίνηση αυτή του Μητροπολίτη, εκτός από ένα «άνοιγμα» προς την νεολαία, είναι εμμέσως πλην σαφώς και ένα ‘πολιτικό’ statement, αφού φέτος για πρώτη φορά η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι επίσημη αργία, όπερ σημαίνει ότι ο εκκλησιασμός δεν είναι ούτε καν προαιρετικός, τουλάχιστον για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η 30η Ιανουαρίου χαρακτηρίστηκε ως αργία με επίσημη εγκύκλιο που εστάλη στα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ στα δημοτικά ισχύει ό,τι ίσχυε κάθε χρόνο, δηλαδή η συγκεκριμένη ημέρα είναι εργάσιμη για τους εκπαιδευτικούς και ενώ δεν γίνονται μαθήματα, γίνεται εκκλησιασμός των παιδιών.

Απευθυνόμενος στους έφηβους, ο κος Άνθιμος τους κάλεσε να κάνουν την αργία, ελευθερία και να προσευχηθούν στους ναούς της Αλεξανδρούπολης ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, προτιθέμενος μάλιστα να κεράσει ο ίδιος τον καφέ που θα πιουν μετά το πέρας της λειτουργίας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι μαθητές δεν θα θέσουν εαυτούς εν αργία, αλλά εν εγρηγόρσει, αφουγκραζόμενοι όσα ορίζει η θρησκευτική και ιστορική παράδοση της Ελλάδας.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Μητροπολίτης_Αλεξανδρούπολης

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, μιλάει στους νέους της πόλης μέσω ίντερνετ και τους καλεί να συμμετάσχουν στη λειτουργία των Τριών Ιεραρχών, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας την έχει χαρακτηρίσει "Αργία". Ο κος Άνθιμος καλεί τους μαθητές να κάνουν "την αργία ελευθερία" και να πιούν τον καφέ τους, αφού πρώτα προσευχηθούν στους ναούς της πόλης. Ακούστε τον!

Posted by Reportal.gr on Montag, 29. Januar 2018

 

reportal.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment