Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στην πόλη του Αγρινίου, η Περιτομή του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου.
Tο πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, όπου κατά τη διάρκεια του κοινωνικού αναγνώσθηκε η εγκύκλιός του, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος, με την παρουσία των τοπικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ευλόγησε την Βασιλόπιτα στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, μέλη της δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, αρχών και φορέων. Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε η παρουσία της μεγάλης φιλαρμονικής του δήμου Αγρινίου η οποία παρουσίασε επίκαιρα τραγούδια.
Μετά το Δημαρχείο, ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς επισκέφθηκε και το Γηροκομείο της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, όπου παρουσία των τοπικών αρχών, των τροφίμων του ιδρύματος και πλήθους ευσεβούς λαού, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Γηροκομείου μέσα σε μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα.
Αχελώος Τηλεόραση
Διαβάστε ακόμα