Ρημάζουν τις εκκλησίες στον ορεινό Μυλοπόταμο
Άρχων (16260 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ρημάζουν τις εκκλησίες στον ορεινό Μυλοπόταμο

Το μπαράζ κλοπών από ιερόσυλους οι οποίοι εισβάλουν σε εκκλησίες και ξωκλήσια της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου, έχει προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό τόσο στους κατοίκους και τις αστυνομικές αρχές, όσο και στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου που απευθύνει συστάσεις προς τους ιερείς να μην αφήνουν χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκε ένα ακόμη κρούσμα σε μια μικρή εκκλησία στην Λαγκά, από την οποία άγνωστοι ιερόσυλοι άρπαξαν αφιερώματα των πιστών. Τις ημέρες του Πάσχα, είχε γίνει στόχος άλλη μια εκκλησία της Κράνας, από όπου εκλάπη ένα μικρό χρηματικό ποσό που υπήρχε στο παγκάρι, ενώ έγινε άλλη μια απόπειρα κλοπής σε εκκλησία της περιοχής χωρίς οι δράστες να αρπάξουν κάτι.

Παρόμοια περιστατικά εισβολής έγιναν πρόσφατα και στο Ηράκλειο, όπου άγνωστοι μπήκαν στην εκκλησία της Παναγίας στη μονή Παλιανής, έσπασαν τις προθήκες στις εικόνες και άρπαξαν πολύτιμα τάματα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου όπου έγιναν στόχος τουλάχιστον τέσσερις εκκλησίες στα Αμιρά, τον Πεύκο και το Κεφαλοβρύσι, χωρίς να εντοπιστούν ίχνη των δραστών.

 

protothema.gr

Εκτύπωση