Εκδήλωση για τη λήξη της Κατηχητικής περιόδου στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)
Άρχων (18069 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εκδήλωση για τη λήξη της Κατηχητικής περιόδου στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ)

Στους αύλιους χώρους του εμβληματικού Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της Αληθινής, πραγματοποιήθηκε απόψε συγκινητική εορταστική εκδήλωση από τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων όλων των Ενοριών της Σύρου, με τη συνέργεια των Εφημερίων, των Κατηχητριών και Κατηχητών και των συνεργατών τους, επί τη λήξει της εφετινής Κατηχητικής περιόδου, με κεντρικό θέμα θεατρικό δρώμενο σχετικό με την εύρεση της Εικόνος του Αγίου Δημητρίου, πλαισιωμένο με ποιήματα και τραγούδια, με τη συμμετοχή και της χορωδίας του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου, υπό τον Μουσικοδιδάσκαλο κ. Ρούσσο και τη συνοδεία ακορντεόν από το Μουσικό κ. Κυρ.Κοντό.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά, οι Δημοτικές Σύμβουλοι κυρίες Μαρία Καζαντζάκη και Μαρίζα Αγγελοπούλου, ο Ταξίαρχος των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Περιφερείας Ν. Αιγαίου, ο Διοικητής του Α.Τ. Σύρου, ο Λιμενάρχης Σύρου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και μέγα πλήθος γονέων και παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τα παιδιά και τους Κατηχητὲς,ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους προς την Εκκλησία, τονίσας ότι το Κατηχητικό Σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας γι` αυτό το πολύ όμορφο και ευαίσθητο μέρος της κοινωνίας, τα παιδιά. και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον ιδιοκτήτη του Κτήματος, Πλοιοκτήτη κ. Αθαν. Μαρτίνο, ο οποίος,εκτός από τη φιλοξενία, προσέφερε και πλούσια δοχή στους πολυπληθείς παρισταμένους.

 

Ι. Μ. Σύρου

Εκτύπωση