Φθιώτιδος Νικόλαος: “Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική” (ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (16260 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Φθιώτιδος Νικόλαος: “Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική” (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο λαός της Φθιώτιδας, έστειλε πρώτος το μήνυμα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν συλλογικότητες και πολιτιστικοί σύλλογοι το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου στην ιστορική πλατεία Διάκου στη Λαμία.

Η διοργάνωση του Φθιωτικού συλλαλητηρίου συνέπεσε με την επισημοποίηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης της συμφωνίας με τα Σκόπια και υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον για την καταγραφή των πρώτων αντιδράσεων.

Στην πλατεία Διάκου συγκεντρώθηκαν περί τα 2.000 άτομα αν και στην αρχή ήταν αρκετά λιγότερα. Όσο περνούσε η ώρα και καιρού επιτρέποντος η πλατεία γέμισε μαζί με τα πεζοδρόμια και τις καφετέριες γύρω από αυτή, ενώ συγχρόνως το πλήθος αποκτούσε παλμό. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών και… των πολιτικών τους!

Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί που έκαναν πορεία με τα οχήματά τους καταλήγοντας στην οδό Καραγιαννοπούλου και ενώνοντας τις φωνές τους με τους διαδηλωτές.

Από του βήματος χαιρετισμό απηύθυνε, περνώντας το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για το Μακεδονικό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κκ Νικόλαος. Δείτε βίντεο:

Μεστός και μετρημένος ο λόγος του τ. Υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής. Ο Μακεδόνας πολιτικός γνωρίζει  πολύ καλά το ζήτημα και χωρίς μεγαλοστομίες αλλά με απλή ιστορία διατύπωσε για το δίκαιο της ελληνικής θέσης. Υπογράμμισε ωστόσο τις ιστορικές ευθύνες του Έλληνα πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι καμία υπογραφή και καμία απόφαση δεν περνά αν δεν τη δέχεται ο ενωμένος Ελληνικός λαός.

Χαιρετισμούς απηύθυναν τέλος πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων που είχαν και την ευθύνη της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου.

lamiareport.gr

Εκτύπωση