Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ι. Μ. Σπάρτης για τον γάμο και την οικογένεια
7 Ιουνίου 2018 Κοινοποιήστε

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ι. Μ. Σπάρτης για τον γάμο και την οικογένεια

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή μας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα: ‘’Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας’’.

Η πρώτη συνάντηση έγινε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Παλαιοπαναγιάς. Αρχικά τελέσθηκε ο Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πανοσ. Αρχ. π.  Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στους στόχους του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στη συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρουσίασε τον διακεκριμένο ομιλητή, π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, ο οποίος είναι εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών Ρώμης και διπλωματούχος της Βατικανής Σχολής Παλαιογραφίας. Μετά την ενδιαφέρουσα εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

 

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση