Ιωαννίνων εναντίον Καλαβρύτων: «Και οι άθεοι παιδιά μας είναι»

Έντονα αποδοκιμάζουν, ο ένας μετά τον άλλον οι Ιεράρχες της Ελλαδικής εκκλησίας, τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, ο οποίος ενώ η χώρα πενθεί δεκάδες νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική, επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και τους «άθεους του ΣΥΡΙΖΑ» για τη «γενική καταστροφή». «Παρουσιάζει αμνησία» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μάξιμος για να συμπληρώσει ότι «και οι άθεοι παιδιά μας είναι». Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε για τα θύματα της Μουσιωτίτσας εξέφρασε την οδύνη για τα θύματα των πυρκαγιών και την αλληλεγγύη της Εκκλησίας στους πληγέντες.

Χωρίς περιστροφές, τοποθετήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του Αμβρόσιου, επισημαίνοντας πως ενώ είναι έμπειρος και υπηρέτησε σε σπουδαίες θέσεις, φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αμνησία.

«Θα ήθελα να θυμάται και τα προηγούμενα χρόνια και όχι την τελευταία τριετία», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος του πολλές φορές είναι διχαστικός.

«Επειδή ακούω να μιλά για τους άθεους με πολύ υβριστικά σχόλια και λόγια θα ήθελα να του πω με πολύ σεβασμό ότι και οι άθεοι παιδιά μας είναι. Εμείς είμαστε δυνάμει πατέρες, ποιμένες, όλων των ανθρώπων, άσχετα αν πιστεύουν ή όχι. Και ο πατέρας τα άτακτα παιδιά του τα προσέχει λίγο περισσότερο», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μάξιμος.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κατέληξε υποστηρίζοντας ότι και οι ιερωμένοι δικαιούνται να έχουν άποψη, ωστόσο ο τρόπος που θα την διατυπώνουν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. «Κάνουμε λάθη και μεις, ας μας συγχωρούν οι άνθρωποι, γιατί μέσα από την αγάπη τους ίσως γίνουμε καλύτεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

epiruspost.gr

Διαβάστε ακόμα