Η Τέχνη ως εργαλείο Κατήχησης απασχόλησε τους κατηχητές της Ι. Μ. Δημητριάδος
Άρχων (13024 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Τέχνη ως εργαλείο Κατήχησης απασχόλησε τους κατηχητές της Ι. Μ. Δημητριάδος

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, μετά την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού.

Θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν: «Η Τέχνη ως εργαλείο κατήχησης». Σκοπός του υπήρξε η προβολή της Τέχνης ως μέσου βιωματικής διδασκαλίας στα πλαίσια του κατηχητικού μαθήματος, καθώς και η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας των μαθητών όλων των βαθμίδων του κατηχητικού σχολείου.

Προηγήθηκαν εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές, οι όποιοι παρουσίασαν το θεωρητικό πλαίσιο διαφόρων καλλιτεχνικών τομέων. Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια, με ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως το θέατρο, το τραγούδι, τον κινηματογράφο, την αφήγηση, τις κατασκευές, ενώ παρουσιάστηκαν και τεχνικές επικοινωνίας μεταξύ παιδαγωγού και μαθητών.

Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 150 στελέχη νεότητος, τα οποία συμμετείχαν ενεργά, τόσο στο διάλογο όσο και στα βιωματικά εργαστήρια.

Η πρωτοβουλία αυτή της Ιερά Μητροπόλεως ήρθε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τη διαρκή προσπάθεια επιμόρφωσης των στελεχών του κατηχητικού έργου της, τα οποία καλούνται να μεταδώσουν τις αλήθειες της Ορθόδοξης πίστης σε καιρούς κατάρρευσης των αξίων και δοκιμασίας για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ακολουθία της χειροθεσίας των νέων κατηχητών από τον Σεβασμιώτατο και την επίδοση των διορισμών στους Υπευθύνους Νεότητας και στους Κατηχητές, από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως  Αρχιμ. π.Δαμασκηνό Κιαμέτη.

 

Ι. Μ. Δημητριάδος

Εκτύπωση