Ιερατική Σύναξη Ιερέων και Κατηχητών στη Νάξο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (16833 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ιερατική Σύναξη Ιερέων και Κατηχητών στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου, πραγματοποιήθηκε σύναξη Ιερέων και Κατηχητών, Κατηχητριών της νήσου Νάξου με την ευκαιρία της νέας Κατηχητικής Χρονιάς.

Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές για την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον π. Πέτρο Αμοργιανό ο οποίος παρουσίασε με γλαφυρότητα το γενικό θέμα και τα πορίσματα στα οποία κατέληξε, το ΣΤ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο των υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Κατήχηση και διαπροσωπικές σχέσεις», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, στο Συνεδριακό Κέντρο “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ“ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδεία, στην Αλίαρτο Βιωτίας.

Κατά την διάρκεια της συνάξεως οι υπεύθυνοι Νεότητος ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κατηχητικής Χρονιάς και παρουσίασαν το πρόγραμμα διδασκαλίας για την νέα περίοδο. Ακολούθησε χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνάξεως η φιλοξενούσα ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, προσέφερε γλυκίσματα και αναψυκτικά προς όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Ι. Μ. Παροναξίας

Εκτύπωση