Θυρανοίξια Παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή και πολλών Ιερέων της Ι. Μητροπόλεώς, αλλά και άλλων Ι. Μητροπόλεων, τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν των Αγίων ενδόξων Μαρτύρων Αστερίου και Μελίτωνος, το οποίον ανήγειρε πλησίον της εξοχικής κατοικίας της οικογενείας του στην Αμάρυνθο, στα όρια της Ενορίας Άνω Βάθειας, ο Διάκ. Αστέριος Αποστόλου εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μαζί με τους ευσεβείς γονείς του.

Μετά τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον τελεσθέντα Μέγα Εσπερινό της Ινδίκτου και του Οσίου Συμεών του Στυλίτου, ενώ ομίλησε προς τους ευλαβείς πιστούς και συνεχάρη τον Διάκ. Αστέριο και την οικογένειά του για την ανέγερση του Ι. Ναού, με την κανονική ευλογία του Μητροπολίτου και την σχετική άδεια των Αρχών, καθώς και για την αφιέρωσή του προς τιμήν του Αγίου Αστερίου, αλλά και του Αγίου Μελίτωνος, εις μνημόσυνον αιώνιον του μακαριστού Μητροπολίτου Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος, γέροντος του π. Αστερίου, του οποίου προσωπικά ιερά αντικείμενα φυλάσσονται στον Ι. Ναό.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε για πρώτη φορά το Ιερό Παρεκκλήσιο και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους ευσεβείς πιστούς, αναφερθείς στην σημασία της προσευχής για τη ζωή των πιστών.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, η οικογένεια Αποστόλου με πνεύμα φιλοξενίας και φιλοτιμίας παρέθεσε προς όλους τους προσελθόντες, Κληρικούς και ευλαβείς προσκυνητές, παραδοσιακό πρωινό κέρασμα.

Προ της επιστροφής του στη Χαλκίδα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και το Κοιμητήριο της Ενορίας Άνω Βάθειας, όπου ανέγνωσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο ενώπιον των οστών του μόλις την προτεραία εκταφέντος αοιδίμου Ιωάννου Κακάτσου, κατά παράκληση των ευσεβών οικογενών του.

 

 

Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Διαβάστε ακόμα