Θυρανοίξια παρεκκλησίου στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας
Άρχων (16801 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Θυρανοίξια παρεκκλησίου στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Θεοδώρων, που κτίσθηκε στην είσοδο του αθλητικού κέντρου Νέας Εφέσου Πιερίας, όπου εδρεύει η τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό τον τίτλο «Hello Football Friend», όπου αγόρια και κορίτσια μέχρι 15 ετών, ανάμεσά τους και άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσφυγες ήρθαν πιο κοντά στο δημοφιλές άθλημα.

Πιο συγκεκριμένα στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν τα τμήματα υποδομής της Ε.Π.Σ. Πιερίας,  η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ΝΕΦΕΛΕΣ, ομάδες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Πιερίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Ο Φάρος του Κόσμου», παιδιά Ρομά, παιδιά από προσφυγικούς καταυλισμούς, κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας κ. Τόκα Αστέριο και τους συνεργάτες του για  την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, απηύθυνε λόγους πατρικούς σε όλα τα παιδιά τονίζοντας τους ότι η μεγαλύτερη νίκη είναι η αξία του ευ αγωνίζεσθαι.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης ήταν η προσέλκυση στο ποδόσφαιρο αγοριών και κοριτσιών, καθώς επίσης ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και η δημιουργία, σε τοπικό επίπεδο, ισχυρών δεσμών ανάμεσα στους θεσμικούς φορείς του αθλήματος, τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους και την ελληνική οικογένεια, προκειμένου το ποδόσφαιρο να έχει ευρύτερη ανάπτυξη και να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς αθλητών και φιλάθλων.

 

Ι. Μ. Κίτρους

Εκτύπωση